Het park

Geschiedenis
11 april 2018 tekende het bestuur van stichting Indoor Skatepark Zwolle het huurcontract van het bedrijfspand waar het skatepark nu gevestigd is. Na een intensieve bouwperiode is het skatepark nu open voor bezoekers. Het skatepark gerund door vrijwilligers moet skateboarden, bmx’en, inline skaten en steppen het hele jaar door mogelijk maken.

Subsidie
Skatepark Zwolle is gebouwd met beperkte middelen. We hebben in de realisatie financiële steun van de gemeente, het Hervormd Weeshuis, de provincie Overijssel en de Rabobank gekregen. Opzet van de stichting is om in twee jaar te werken naar een gezonde vrijwilligersorganisatie die zich in zit om ‘skaten’ in Zwolle het hele jaar door mogelijk te maken.

Vrijwilligers
Het skatepark is gebouwd en wordt onderhouden door vrijwilligers. We hebben in een kleine ruimte met de bouw rekening gehouden met de wensen van verschillende gebruikersgroepen.

Doelgroepen
Skateboarders, BMX’ers, inline skaters en steppers zijn welkom. Voor BMX’ers en steppers geldt dat zij geen pegs mogen hebben, voor BMX’ers komen daar nog plastic pedalen en bar ends bij dit ivm aan de houten obstakels moeten hebben.